Tidningsartikel / min berättelse (varning för starka bilder)

Idag såg jag en tidningsartikel om en hund och hans husse som blivit attackerad av en annan hund i Timrå (hunden som blev attackerad var amstaff och hunden som attackerade var pitbull / rasen har ingen betydelse men om ni ville veta..) hunden som anföll var okopplad och agressiv..( Länk till tidningsartikeln: http://st.nu/medelpad/timra/1.6614165-vagrade-slappa-taget ) Kopiera länken och klistra in i internetsök., efter att ha sett och läst om detta så kom alla minnen åter från när våra två hundar kelzo och buster rök ihop..
Vi var påväg hem och när vi kom till söråker så kom jag på att vi skulle lämna våran tredje hund (Trassel) hos roberts mamma över natten för att jag fick en känsla av att han inte skulle sova hemma den natten.
Bilden nedan är på trassel (liten hund som väger ca 2-3kg)

När vi släppt av Trassel så fortsatte vi hemåt(tynderö), väl hemma så gick vi in och jag började med maten och robert gjorde något annat..
Bilden nedan är på Kelzo (Pitbull / amstaff blandning)
 
Jag såg i ögonvrån att våran unghund Kelzo som var ca 1 år gick fram till våran gamm hund på ca 10 år och skulle typ försöka visa att han ville vara bossen så han skulle bara jucka på honom..
Bilden nedan är på Buster (Renrasig amstaff)
 
(dessa hundar hade aldrig bråkat innan, dom var bästa vänner). Buster som aldrig brukade säga ifrån när kelzo fjantade sig var väl trött den dagen och morrade åt honom och varnade han att han skulle sluta.. Då snetände det för kelzo, han blev helt svart i ögonen och började slåss våldsamt med buster..Buster som var jordens lugnaste och snällaste hund var helt förtvivlad och jag såg på han att han inte alls ville slåss utan han försvarade sig bara..Allt gick så fort och vi gjorde allt vi kunde för att dom skulle sluta, till slut gick robert emellan och försökte få dom att sluta men kelzo var helt galen, han skulle bara döda buster! Då tog robert tag i kelzo bakifrån och drog han mot altandörren och jag höll buster och så slog han igen dörren över käftarna på dom så då släppte dom. Buster tvärvände och hoppade in i köket och började slicka sina sår (han hade sår överallt, hela benen, halsen huvudet..det var hemskt!) Kelszo å andra sidan började attackera dörren och skulle in och "slutföra jobbet"..han hade inte en skråma (buster hade inga spetsar kvar på tänderna p.ga ålder). Vi fick in kelzo i hundgården, jag ringde min mamma och sedan slet jag sönder ett lakan för att stoppa roberts blödningar från armarna..
Bilden nedan är på ett av alla oräknerliga såg som Robert fick..
Efter några minuter så kom min pappa och syster i en väldig fart och vi lastade in buster i bagageluckan och min syster plåstrade om han så gott det gick, t.ex örat som var delat i två:( Vi åkte i ilfart först till akuten och släppte av robert och frida sedan åkte jag och pappa till vet. och sprand in med buster. Vetrinären gjorde allt hon kunde men buster var så illa skadad så att det slutade med att vi fick ta bort honom där på plats.
Jag och min vän jonna åkte hem till huset och städade undan allt blod...det var bland det värsta jag någonssin gjort =(
Robert blev kvar på sjukhuset tills dagen efter och den dagen avlivades även kelzo.
Bilden nedan är på ett ärr som Robert fick efter detta..ca 10cm långt(Nysytt på bilden)
När trassel kom hem och sprang in överlycklig för att träffa buster och kelzo så var huset tomt..han blev jätte ledsen och efter nån vecka så märkte vi att det inte gick över, han ville inte äta eller dricka så då skaffade vi en ny hund, Melker. Dom fann varandra på en gång och är sedan dess bästa vänner.
Bilden nedan är på trassel och melker.
 
Vi märker mer och mer att Melker är exakt som buster fast i mindre förpackning, buster var nog inte klar på denna jord och kröp in i en annan hundkropp :,)
Bilden nedan är på Melker(Jackrussel/shih tzu blandning)
Även att buster kollade snett med ögonen och det gör melker oxå =)
Detta är våran berättelse om två hundar som var bästa vänner och gjorde allt med varandra men just för att dom är så kraftiga hundar så blir skadorna så otroligt svåra,,om t.ex våra små hundar skulle ryka ihop så skulle det vara bra mkt lättare att sära på dom och skadorna skulle inte bli lika alvarliga. Kom ihåg att problemen ligger inte i rasen..oftast matte och husse men det kan även gå såhär som det gjorde för oss...vi kunde inte ha uppfostrat dom bättre, det var verkligen jordens snällaste och lugnaste hundar(speciellt buster, han var som en gående filbunke typ ;p) ..men när den smäller så smäller det rejält just p.ga krafterna bakom..R.I.P Buster och Kelzo, vi saknar och älskar er för alltid<3
RSS 2.0